Menu
EUR
Open ended speelgoed. Wat is het?

Open ended speelgoed. Wat is het?

Door: Mirjam Reacties: 0

Open ended speelgoed. Wat is is?

Open ended speelgoed, ook wel open-end speelgoed genoemd, verwijst naar speelgoed dat geen vastgesteld doel heeft en dat op verschillende manieren kan worden gebruikt door kinderen. Het zijn speelgoeditems die de verbeelding, creativiteit en probleemoplossende vaardigheden van kinderen stimuleren. Enkele voorbeelden van open-end speelgoed zijn bouwstenen, speelgoeddieren zoals die van Schleich, klei, verkleedkleding,  houten blokken en vooral ook onze foam blokken.

Hier zijn een paar redenen waarom je kinderen met open-end speelgoed zou laten spelen:

 

  1. Creativiteit: Open einde speelgoed moedigt kinderen aan om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn. Omdat er geen vaststaande regels zijn voor hoe het speelgoed moet worden gebruikt, zijn kinderen vrij om hun eigen scenario's en verhalen te bedenken.

 

  1. Probleemoplossend vermogen: Door te spelen met open ended speelgoed worden kinderen aangemoedigd om problemen op te lossen en nieuwe manieren te vinden om met het speelgoed om te gaan. Dit helpt bij de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en kritisch denken.

 

  1. Zelfexpressie: Open-end speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om zichzelf uit te drukken en hun eigen interesses te verkennen. Of het nu gaat om het bouwen van een fort met blokken of het creëren van een fantasierijk verhaal met Schleich dieren, kinderen kunnen hun eigen unieke spelwerelden maken.

 

  1. Langdurig spel: Omdat open-end speelgoed veelzijdig is en geen specifiek doel heeft, kan het vaak langer de aandacht van kinderen vasthouden dan speelgoed met een vaststaand doel. Dit kan resulteren in langere speelsessies en een grotere betrokkenheid bij het spel.

 

  1. Sociale interactie: Open eind speelgoed kan ook sociale interactie bevorderen wanneer kinderen samen spelen. Het delen van ideeën, samenwerken en onderhandelen over hoe het speelgoed moet worden gebruikt, helpt kinderen sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren omgaan met anderen.

Conclusie:

Over het algemeen biedt open ended speelgoed dus een breed scala aan voordelen voor de ontwikkeling van kinderen, waaronder het stimuleren van creativiteit, probleemoplossend vermogen, zelfexpressie, langdurig spel en sociale interactie. Vooral onze foam blokken en Schleich speelgoed zijn een heel mooi voorbeeld van open ended speelgoed.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »