Menu
EUR
Fysieke ontwikkeling van kinderen versterken met Soft play foam blokken

Fysieke ontwikkeling van kinderen versterken met Soft play foam blokken

Door: Mirjam Reacties: 0

In de eindeloze wereld van kinderspeelgoed en spelletjes is er één item dat meteen goed opvalt vanwege de veelzijdigheid en positieve invloed op de fysieke ontwikkeling van kinderen; de soft play foam blokken.

Deze zachte, kleurrijke foam blokken zijn niet alleen vermakelijk voor kinderen maar bieden ook talloze mogelijkheden om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en/of te verbeteren.

Hoe kunnen onze foam blokken de fysieke ontwikkeling van kinderen bevorderen?

  1. Grove motoriek:

De foam blokken zijn perfect voor het ontwikkelen en/of verbeteren van de grove motoriek van kinderen.  De foam blokken zijn makkelijk te tillen en te stapelen. Er kunnen spannende hindernisbanen gebouwd worden die steeds weer veranderd wordt. Deze activiteiten helpen bij het ontwikkelen van spierkracht, coördinatie en balans.                                                                           

  1. Evenwicht en coördinatie:

Door het spelen met onze foam blokken kunnen kinderen ook evenwicht en coördinatie oefenen en verbeteren, en dit alles tijdens een spannend en fantasierijk spel. Ze kunnen over een stapel speelblokken lopen, erop balanceren of zoals hierboven al gezegd werd een obstakelparcours te bouwen. Door het steeds weer opnieuw bedenken en bouwen met deze foamblokken  worden kinderen steeds uitgedaagd om op verschillende manieren te bewegen wat hun motorische vaardigheden verder ontwikkeld.

  1. Ruimtelijk inzicht

Door het steeds weer bouwen en verleggen van de soft play blokken helpt het kinderen om ruimtelijk inzicht  te ontwikkelen. Ze leren over vormen, maten en hoe je objecten in relatie tot elkaar passen. Dit helpt bij het bevorderen van hun begrip van geometrie en ruimtelijke relaties.

  1. Creativiteit en verbeeldingskracht:

Foamblokken zijn een open-end speelgoed dat de creativiteit en fantasie van kinderen stimuleert. De foam blokken kunnen worden gebruikt om fantasierijke gebrouwen, bruggen en obstakelparcoursen  te bouwen. Zoals we al stelden bevordert dit de fysieke ontwikkeling maar zeker ook de cognitieve ontwikkeling van kinderen                                                                    

  1. Sociale interactie

Het spelen met deze grote foam speelblokken moedigt ook de sociale interactie aan wanneer er samen wordt gespeeld. Kinderen kunnen samenwerken om bouwwerken of parcoursen te maken, hierbij kunnen ideeën worden uitgewisseld of een rollenspel kan gespeeld worden. Het helpt kinderen hun sociale vaardigheden zoals communicatie, samenwerking en het oplossen van conflicten aan te gaan.

Kortom, onze soft play foam blokken zijn niet zomaar een stuk speelgoed, ze zijn een krachtig hulpmiddel voor de fysieke ontwikkeling van kinderen. Door te spelen met deze grote speelblokken kunnen kinderen hun motorische vaardigheden verbeteren, ruimtelijk inzicht ontwikkelen, creativiteit stimuleren en sociale interactie bevorderen.

Dus de volgende keer dat je kinderen ziet spelen met soft play foam blokken, weet dat ze dan niet alleen plezier hebben, maar ook aan het groeien en leren zijn op vele niveaus.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »