Menu
EUR
4 redenen waarom je je kindje met foam blokken moet laten spelen

4 redenen waarom je je kindje met foam blokken moet laten spelen

Door: Mirjam Reacties: 0

Waarom spelen met foamblokken zo goed is voor je kind?

Het is een feit dat kinderen vanaf 6 maanden ontdekken dat ze hun armen en benen afzonderlijk kunnen gebruiken en beginnen te kruipen om van punt A naar punt B te komen. Zo nieuwsgierig als ze zijn, willen ze overal op klimmen en de wereld ontdekken. Je wilt je kindje zo goed mogelijk ondersteunen in zijn of haar algehele ontwikkeling, zodat hij of zij later daar profijt van heeft en op het moment zelf plezierig en veilig de wereld kan verkennen. Maar wat maakt spelen met foam blokken dan zo interessant voor de ontwikkeling? Hier geven we 4 redenen waarom je dit in huis zou moeten hebben, waarbij de vierde reden misschien wel de belangrijkste is.

1. Motoriek:


Het ondersteunt de ontwikkeling van de motoriek. Foam blokken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, vaak in sets met diverse vormen. De hoogtes van de blokken verschillen ook, zodat zelfs de kleinste kinderen kunnen beginnen met een kleinere maat zonder dat het gevaarlijk wordt als ze eraf rollen. Uiteraard laat je een baby hier niet alleen mee spelen. Peuters en kleuters kunnen over het algemeen goed zelfstandig spelen.

Zodra kinderen kunnen kruipen, willen ze ook gaan klimmen. De foamblokken zijn zacht, niet al te hoog, kneedbaar maar toch stevig. Jonge kinderen kunnen eroverheen kruipen, tijgeren en klimmen, wat al een hele uitdaging kan zijn. Dit oefent hun motoriek, spierkracht en inzicht aanzienlijk, en dat allemaal met veilig speelgoed. Kinderen zullen minder geneigd zijn om op stoelen, banken of andere dingen te klimmen waar je ze als ouder liever niet op hebt.

2. Creativiteit:

Door de verschillende maten, hoogtes en vormen van de zachte blokken kunnen kinderen hier heel creatief mee zijn. Als ouder is het al leuk om te zien hoe je kindje zich vermaakt. Kinderen kunnen creatieve speeldoeleinden bedenken die je als ouder misschien niet eens zou overwegen. Dit draagt bij aan hun oplossingsvermogen op latere leeftijd.

De blokken zijn licht van gewicht en daarom makkelijk stapelbaar, wat het spelen ermee vergemakkelijkt. Laat kinderen ermee spelen en ze kunnen de prachtigste creaties maken, van hindernisbanen tot kastelen. Hun fantasie krijgt de vrije loop terwijl ze fysiek bezig zijn en creativiteit wordt gestimuleerd.

3. Zelfvertrouwen:


Een zelfbedachte hindernisbaan met verschillende hoogtes en vormen kussens is een behoorlijke uitdaging, zeker als je er zonder vallen, struikelen of fouten overheen kunt lopen. Kinderen krijgen zelfvertrouwen van dit soort activiteiten. De hindernisbaan kan worden aangepast of moeilijker worden gemaakt, waardoor kinderen zichzelf steeds weer uitdagen en hun vertrouwen in wat ze doen vergroten.

4. Plezier:


Spelen met foam blokken, vooral grote soft play foamblokken, trekt kinderen enorm aan. Kinderen willen nou eenmaal klimmen, klauteren en bouwen. Vanaf het moment dat kinderen met deze blokken spelen, genieten ze ervan en verbinden ze creativiteit, speelplezier en beweging met elkaar. Dit zijn ideale ingrediënten voor de ontwikkeling van je kind.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen waarom spelen met foamblokken goed is voor de ontwikkeling van je kindje. Er zijn ook veel manieren waarop je ze kunt gebruiken. We zien vaak dat foamblokken samen met een ballenbak, klimrek of balansbord worden gebruikt om een leuke speelomgeving te creëren. Zo blijft niet alles door het hele huis verspreid en hebben kinderen een duidelijk afgebakend speelgebied voor zichzelf.

We zijn erg benieuwd naar waarom je overweegt om deze foamblokken aan te schaffen, en als je ze al hebt, wat voor jou de belangrijkste reden was om ze te kopen. Laat het gerust weten in een reactie.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »