4 redenen waarom spelen met foamblokken goed is voor je kind

4 redenen waarom spelen met foamblokken goed is voor je kind

Dat kinderen vanaf 6 maanden gaan ontdekken dat ze armen en benen afzonderlijk kunnen gebruiken en het kruipen begint om van A naar B te komen is een feit. En zo nieuwsgierig als ze zijn willen ze overal op klimmen en de wereld ontdekken. Je wilt je kindje ook zo goed mogelijk ondersteunen in de algehele ontwikkeling zodat hij/zij daar later profijt van heeft en op het moment zelf plezier en veilig de wereld kan verkennen. Maar wat maakt spelen met foamblokken dan zo interessant voor de ontwikkeling? We geven hier 4 redenen waarom je dit in huis zou moeten hebben, en waarbij de vierde reden misschien wel de belangrijkste is.
  1. Motoriek;

Het ondersteunt de  ontwikkeling van de motoriek. De foamblokken zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Veelal komen ze in een set die al verschillende vormen heeft. Ook de hoogtes van de foam speelblokken verschillen,  zodat de kleinste kinderen ook met een wat kleinere maat kunnen starten zonder dat het gevolgen heeft als ze eraf rollen. Uiteraard laat je een baby hier niet alleen mee spelen. Peuters en kleuters redden zich over het algemeen al wel prima alleen.

Zodra kinderen kunnen kruipen, willen zo ook perse klimmen. De foamblokken zijn zacht, niet zo hoog, kneedbaar maar toch bijzonder stevig. De jongste kinderen kunnen erover heen kruipen, tijgeren en klimmen en dat kan al een hele onderneming zijn. De motoriek, spierkracht en inzicht wordt hiermee flink geoefend, en dat op speelgoed wat veilig is. Kinderen zullen het minder nodig vinden om op stoelen, banken of andere dingen te klimmen waar je ze als ouder niet op wil hebben.
 
  1. Creativiteit;

Doordat de zachte speelblokken verschillende maten, hoogtes en vormen hebben kunnen kinderen hier behoorlijk creatief mee omgaan. Als ouder is het op zich al leuk om te kijken hoe je kindje zich vermaakt. Kinderen kunnen dermate creatieve speeldoeleinden bedenken waar je als ouder niet eens op zou komen. Dit draagt allemaal bij aan het oplossingsvermogen op latere leeftijd.

De speelblokken zijn licht van gewicht, dus ze zijn ondanks het formaat toch heel makkelijk stapelbaar. Laat kinderen hiermee spelen en de prachtigste creaties van een hindernissenbaan tot een kasteel kunnen ermee gemaakt worden. Fantasie krijgt de vrije loop en ze zijn vooral fysiek lekker bezig terwijl creativiteit gestimuleerd wordt.
 
  1. Zelfvertrouwen

Zo’n zelfbedachte hindernisbaan, in verschillende hoogtes, met verschillende vormen kussens is toch wel een hele uitdaging, en zeker als je daar zonder vallen, struikelen of foutjes maken overheen kan lopen. Kinderen groeien van zelfvertrouwen. De hindernisbaan kan vervolgens veranderd worden, of moeilijker gemaakt worden en zo dagen kinderen zichzelf steeds weer uit om andere dingen te doen en steeds meer zullen zij in vertrouwen groeien in dit wat ze doen.
 
  1. Plezier

Fun Fun, fun! speelblokken, en dan in het bijzonder de grote soft play foamblokken hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Kinderen willen nou eenmaal klimmen, klauteren en bouwen. Vanaf het moment dat kinderen beginnen te spelen met deze foamblokken zullen kinderen genieten en verbindt het creativiteit, speelplezier en beweging zich met elkaar. De ideale ingrediënten voor de beste ontwikkeling van je kindje.


Natuurlijk zijn er meer redenen te bedenken waarom het spelen met foamblokken gewoon goed is voor de ontwikkeling van je kindje. En er is veel te bedenken in hoe ze gebruikt kunnen worden. Wij zien vaak dat de foamblokken in combinatie met een grondbox worden gekocht en dat er binnen de grondbox een leuke speelomgeving met de foamblokken word gemaakt. Zo ligt niet alles door het hele huis en hebben kinderen een afgebakend eigen stuk speelgebied.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar de reden waarom je overweegt deze foamblokken aan te schaffen, en als je al foamblokken hebt, wat de belangrijkste reden was om het te kopen. Laat het gerust weten in een reactie.
 
  Mirjam     18-02-2023 12:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op onze Socials!