Spelend opvoeden met Schleich

Spelend opvoeden met Schleich

De Schleich dieren en dan in het bijzonder de Schleich paarden zijn enorm populair onder kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Dat Schleich ook een hoge educatieve waarde heeft staan veel ouders nog niet bij stil. Daarom vertellen we je graag een paar redenen waarom het verstandig is om je kind met Schleich speelgoed te laten spelen.


Wat maakt Schleich nou zo bijzonder?

Dat Schleich relatief duur speelgoed is, is een feit. Er zit dan ook een hele filosofie achter de Schleich dieren en het is ontwikkeld in samenhang met pedagogen, opvoedingsdeskundigen, dieren deskundigen, ouders en niet te vergeten de kinderen zelf, zij moeten hier uiteindelijk mee spelen. Of het nou de Schleich paarden, Schleich boerderijdieren of de Schleich wilde dieren zijn, ze zijn allemaal stuk voor stuk realistisch, natuurgetrouw en heel gedetailleerd in de juiste verhoudingen gemaakt. Zelfs de textuur van de vacht en aders over de Schleich koe uier zijn erop terug te vinden. Verder wordt elk Schleich speelfiguur met de hand geschilderd.

Schleich speelgoed voor verschillende doeleinden

Het speelgoed Schleich is heel breed en ze hebben verschillende themawerelden, zo is er voor ieder kind en iedere leeftijdscategorie wel wat passends te vinden. De Schleich Dinosaurussen zijn onder jongetjes heel populair, terwijl Schleich Bayala weer meer meisjes aantrekt. Het leuke van Schleich speelgoed is, is dat het langzaam bij elkaar gespaard kan worden. Kinderen kunnen vanwege de gedetailleerdheid veel over het Schleich dier leren terwijl ze er op dat moment mee spelen.

4 Tips waarvoor Schleich dieren gebruikt kunnen worden

1: Verbetering van woordenschat.

 

De verschillende Schleich dierenrassen zijn goed te oefenen voor kinderen terwijl ze het vast hebben. Zo kunnen er ook naamkaartjes gemaakt worden, waar de Schleich diertjes worden bijgezet. Kinderen leren zo de namen van de dieren maar ook letters herkennen. Zo is er bv een Schleich boerderij te maken met Schleich boerderijdieren en zo leren kinderen over dieren die specifiek op de boerderij thuis horen, de namen en kunnen ze een eigen fantasieverhaal bedenken met hun eigen diertjes. Het zelfde is te doen met de Schleich Wild Life. Van de Schleich wilde dieren is er bv een dierentuin bij elkaar te sparen. Leuk voor als je net met je kindje in de dierentuin bent geweest en het nog even lekker leerzaam wil maken.


2: Educatieve waarde van het kennen en herkennen van dieren

Handig is ook dat Schleich van elk diersoort een mannetje, vrouwtje en een jong heeft gemaakt. Allemaal op schaal dus kinderen leren ook hier de verschillen in herkennen. Zelfs de geslachtsdelen zijn erop terug te vinden. Voor kinderen die gek zijn van paarden bieden de Schleich paardenrassen veel educatieve waarde door de grote mate van details. Het paarden speelgoed ziet er zo realistisch uit, dat het bijna niet van echt te onderscheiden is. Kinderen leren door te kijken hoe de paarden van Schleich gebouwd zijn, hoe ze verzorgd moeten worden en vooral kan er keer op keer een mooi verhaal bedacht worden.

 

3. Maak een speelbak met een thema

Zijn de kinderen nog wat klein en wil je ze niet overrompelen met informatie, dan is het handig om verschillende speelbakken te maken. Gebruik de Schleich boerderijdieren nadat je een bezoek hebt gebracht aan de kinderboerderij. Pak de Schleich wilde dieren speelbak voor of na een dagje dierentuin en maak een Schleich Dinosaurus speelbak om je kind kennis te laten maken met de geschiedenis of na een bezoek aan een museum. Ook de Schleich dinosaurussen zien eruit zoals ze er in het echt uit hebben gezien. Pak het betreffende speelbakje erbij en oefen de verschillende namen, eventueel de bijbehorende geluiden en bedenk met je kindje een verhaal. Zo leert het ook creatief bezig te zijn en oefent het zijn hersenen. Speel het verhaal met je kindje mee en zo stimuleer je het om zelf na te denken en nieuwe fantasieën te creëren.

4. Betreffende Schleich dier bij een bedtijdverhaal

Gebruik de dieren bij een verhaaltje. Gaat je verhaal over een aap in het oerwoud, pak er dan de verschillende Schleich apen en gorilla’s bij. Zo kan een verhaaltje met meerdere zintuigen waargenomen worden. Ze horen wat verteld wordt, voelen en zien het uiterst gedetailleerde dieren speelgoed. Dit draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Is spelen belangrijk?

Ja, en waarom dat is leggen wij in de blog "waarom kinderen moeten spelen" uit. Ben je nieuwsgierig naar meer of heb je na het lezen van deze of andere blogs nog vragen en/ of opmerkingen? Stel ze gerust in de reactie of neem contact op.Geupdate versie: 19-01-2023
  Mirjam     19-01-2023 11:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op onze Socials!